VETİS (Veri Tabanı Uzaktan Erişim ve İstatistik Sistemi) Deneme Erişimi Duyurusu

Proxy ayarlarını yapmadan kaynaklara erişme imkanı sunan Veri Tabanı (Uzaktan) Erişim ve İstatistik Sistemi-VETİS deneme erişimine açılmıştır. 

 

Vetise giriş yaptıktan sonra  Abone Veritabanları erişim linklerine tıklayarak  ilgili veritabanında arama yapabilirsiniz.

Erişim Linki: http://kutuphane.erzincan.edu.tr/vetisbt/ 

VETİS’in araştırmacılar tarafından kullanılabilmesi için kullanacak kişilerin Yordam BT Kütüphane Otomasyonu içerisinde yer alan üye modülünde kayıtlı ve aktif olmaları gerekmektedir.

  •   Yordam Kütüphane Otomasyon Sistemine kayıtlı kullanıcılar için;

Kullanıcı adı : Öğrenci no/Tc no

Şifre : Kütüphane hesabına giriş şifresi

  • VETİS –Veritabanı Erişim ve İstatistik Sistemi’ne ilk defa giriyorsanız butonuna  tıklayarak  gelen  ekranda  istenen  bilgileri  giriniz.  Üyelik  sözleşmesini onaylayarak Kayıt Ol butonuna basarak işlemleri tamamlayınız
  • ÖNEMLİ NOT: Lütfen e-posta alanına üniversite tarafından size verilen kurumsal e-posta (…@erzincan.edu.tr) adresinizi yazınız. Ayrıca daha önce kütüphane kaydı (Yordam Otomasyon Sistemi) olan kullanıcıların kayıt sırasında verdikleri mail adresleri geçerlidir. Şifremi unuttum diyerek kendilerine gelen şifre ile giriş yapabiliriler, yeniden kayıt oluşturulmasına gerek yoktur. Aksi halde kayıt olunmaya çalışıldığında “kullanıcı mevcut” şeklinde sistem uyarı verecektir.
  • Kayıt Ol butonuna bastıktan sonra karşınıza e-posta adresinize aktivasyon bağlantısının gönderildiğine dair uyarı penceresi gelecektir. Üniversite tarafından size verilmiş olan kurumsal e-posta kutunuza giriş yaparak, gelen aktivasyon linkine tıklayınız. Hesabınız aktif edilmiş olup, VETİS’e giriş yapabilirsiniz.
  • Oturum açma işleminden sonra aşağıdaki ekran karşınıza gelecektir. Bu ekranın sağ köşesinde Adınız ve Soyadınız yer alacaktır. Üniversite tarafından Ücretsiz/Abone/Satın/Deneme erişimine açılmış olan veritabanlarının listesi sayfanın alt tarafında görülecektir. İlgili butonları kullanarak ulaşmak istediğiniz veritabanlarını filtreleyebilirsiniz. Yine aktif Keşif Araçları’ndan da hızlı arama yapabilirsiniz.

 

 

  • Üstte belirtilen işlemlerin ardından kurum tarafından erişime açılmış olan veritabanlarına Üniversite dışında istediğiniz yerden her zaman ulaşabilirsiniz. Abone Veritabanları erişim linklerine tıklayarak  ilgili veritabanında arama yapabilirsiniz.
  • VETİS –Kampüs Dışı Erişim ve İstatistik Sistemi, masaüstü ve mobil cihazlarda (cep telefonu / tablet pc) üzerinde her türlü internet tarayıcı ileproblemsiz bir şekilde çalışmaktadır.
  • VETİS ile elektronik kütüphanemizi dünyanın her yerinden her an kullanabilir ve veritabanlarına sınırsız bir şekilde erişebilirsiniz.
  • VETİS kullanım klavuzuna buradan erişebilirsiniz.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email